VLOGS


Onderstaande vlogs zijn tijdens mijn online kennisdeling geplaatst op deze blog, de blog 'koffiemetpeper.nl', op Youtube en op Facebook. Het doel van deze vlogs was om informatie te delen, maar wel stukje voor stukje zodat men niet in één keer alle expertise had. Daarbij werd men via de vlogs ook aangespoord om met de online kennisdeling mee te doen. Op Facebook en op Youtube zijn de meeste reacties gekomen. Wil je weten wat hier het resultaat van was? Kijk dan bij het hoofdstuk 'Inzichten kennisdelingen'.

Houd je niet van lezen? Nu kun je ook kijken!

Het afgelopen half jaar heb ik onderzocht of de vlog de blog gaat vervangen, als opdracht voor school (Van Bloggen Naar Vloggen). 2 weken lang heb ik kennis met jullie gedeeld via blogs, vlogs en social media! Mijn dank is zeer groot als ook jij deze 2 weken actief mee hebt gedaan. 

 

 

In deze vlogs vind je dezelfde informatie die op deze blog staan. Dus als je niet zo van lezen houdt en meer van de beelden bent, kun je hier goed gebruik van maken. Voor ieder wat wils dus! 

 

Het zou super zijn als ook  jij eens een kijkje zou nemen in de wereld van vloggen naar bloggen.

 

Many thanks! <3

Reactie schrijven

Berichten: 2
  • #1

    Melinda Engelen (dinsdag, 10 januari 2017 10:02)

    Hoi Lisa! Interessant dat je hiernaar bent gaan kijken! Zelf volg ik ook een aantal vlogs, maar ook blogs. Ik denk dat over 2/3 jaar de vlogs verdwenen zijn zoals ze nu bestaan. Ik merk steeds meer dat vloggers van een elke dag vlog, naar een weekvlog gaan. Dit omdat ze merken dat veel vlogs op elkaar lijken aangezien ze ook gewoon werken en vaak hetzelfde doen. Blogs daarin tegen gaan niet verdwijnen. Het wordt wel steeds iets minder, maar het is toch informatie die je vaak niet goed kan uitleggen in een vlog (denk bijvoorbeeld aan ingrediënten in make-up etc.). Ik merk aan mijzelf ook dat ik vaak bewust kies om een blog te lezen of om een vlog te kijken op basis van wat ik wil weten. Beide hebben ze andere doeleinden, vind ik. Dusja, mensen gaan steeds meer vloggen, maar ik zie ook steeds meer vloggers zich terugtrekken. Hoop dat je hier iets aan hebt en succes!

  • #2

    Tedje (vrijdag, 13 januari 2017 17:40)

    Eerlijk gezegd lees ik zelf maar weinig blogs en bekijk ik zelden vlogs. In mijn vrije tijd kies ik ervoor om andere dingen te doen. Eindelijk eens weg van die laptop, na een hele dag aan school gewerkt te hebben. Dus ik kan niet zeggen dat ik hier een expert in ben. Maar mijn keuze tussen deze twee zou afhankelijk zijn van de informatie die ik zoek. Als ik echt zoek naar hoe iets werkt, of hoe ik het het beste kan aanpakken, dan zoek ik eerder naar een vlog. Je ziet het in real life en hierdoor begrijp je het veel eerder. Toch selecteer ik dan wel vlogs die van korte duur zijn. Dus zeker niet langer dan 5 minuten; daarna ben ik mijn concentratie al kwijt. Maar dan ben ik!